Bra barnvagnar

För nyblivna föräldrar är en av de viktigaste sakerna som måste köpas en barnvagn. Utbudet av barnvagnar växer hela tiden och det blir allt svårare att veta vilka vagnar som håller bra kvalité och vilka som inte gör det. Bara för att en vagn är lite dyrare behöver den inte per automatik vara bättre för det.

Vid köp av barnvagn finns det en hel del att tänka på. Ett bra tips kan vara att välja en barnvagn som räcker länge, det vill säga en som barnet kan använda både som nyfödd och som lite äldre. Ett bra alternativ kan i så fall vara en så kallad kombivagn som går att använda både som liggvagn när barnet är mindre och som sittvagn när det blivit lite äldre. Såklart fungerar den ju även som liggvagn när barnet blivit lite äldre och kanske vill sova.

Två barnvagnar

Om man vill ha en lite mindre vagn när barnet blir lite större kan en sulkyvagn vara ett bra alternativ. Detta är enbart en vagn att sitta i, så det krävs att barnet kan sitta ordentligt. En fördel med denna typ av vagnar är att dessa efter att ha fällts ihop ofta tar väldigt lite utrymme, vilket är utmärkt om man vill ta med vagnen i bilen eller på resan.

Har man två barn som båda behöver köras i vagn, eller om man fått tvillingar, är en så kallad syskonvagn nästan ett måste. Syskonvagnar eller tvillingvagnar som de också kallas finns i ett antal olika utföranden, det beror ju lite på vilken ålder barnen som ska sitta eller ligga i vagnen är.

Tvillingvagnar har ofta två identiska lösningar bredvid varandra medan syskonvagnar kan se ut på lite olika sätt, oftast i den varianten att de större barnet sitter separerat från det mindre barnet. En bra sak att tänka på när man ska köpa en vagn för två barn är att det kan vara bra att kunna se bägge barnen, både för barnens skull och för sin egen skull.