Bra tips inför Halloween

Halloween har snabbt kommit att bli en av barnens absoluta favorithögtider och ett årligt inslag som många utav barnen ser fram emot i samma utsträckning som födelsedagar eller julafton.

Tecknad spindel

Halloween som vi svenskar på sätt och vis norpat från USA, har snabbt slagit rot i den svenska myllan och tagit plats i de svenska barnens hjärtan. Det är inte svårt att förstå varför, jag minns själv från min egen barndom hur spännande jag tyckte det var när min mormor blev lite extra stämningsfull mot kvällningen och samlade oss barn för att berätta någon läskig spökhistoria. Vi besökte ofta mormor och morfar på loven, och spökhistorierna var en klar favorit som man verkligen såg fram emot. Ta dig gärna tid på Halloween att själv berätta någon kuslig spökhistoria för dina barn, men var beredd på att de faktiskt kan bli ordentligt uppjagade och att nattningen kanske inte sker så smidigt som vanligt.

Halloween kan på sätt och vis ses som en spöklik maskerad, där alla deltagare stämmer in i den lekfulla spökhistoria som en stor del av samhället under en kväll om året förvandlas till. För dig med barn nog stora för att förstå att något speciellt är i görningen, men som samtidigt är så pass små, att till exempel en skelett-mask känns lite i överkant, fungerar en vanlig maskerad lika bra. Du själv och barnen kan klä ut er till vad ni så önskar och ändå blanda in andra läskigheter så som lita spindelväv i fönstret, eller gummispindlar som dekoration. Allt är en avvägningsfråga där enbart ni som föräldrar kan avgöra vad som passar bäst för era barn och deras ålder.

Glöm bara inte bort att fokuset ligger på att ha en trevlig sund tillsammans, som de flesta andra högtider och att det mesta blir bra så länge hjärtat sitter på rätt plats i bröstet.