post

Dekorera barnkalaset

Barnkalas är verkligen en trevlig tillställning, såväl för barnen som för de vuxna runtomkring. Att dekorera kalas på rätt sätt är också viktigt för att få rätt stämning på kalaset. De olika dekorationerna visar barnen att det rör sig om en speciell dag som skiljer sig från andra.

Tårtan

När det kommer till tårtan kan det vara kul med något som är lite finare. Fast det viktigaste är så klart att födelsedagsbarnet tycker om den. Det bästa är därför att ge barnet hans eller hennes favorittårta.

Låt dem hjälpa till

En rolig aktivitet för barnen eller barnet är att de får delta i dekoreringen. Be om hjälp med tårtan, om ni väljer att baka en egen, eller så kanske ni baka muffins och dekorerar som små minitårtor. Att lämna flera beslut till barnet som kommer firas leder till att barnet verkligen får det kalas som han eller hon vill ha. Efter det kan ni dekorera bordet tillsammans och blåsa upp ballongerna.

Ballonger

Barn dyrkar också sin favoritfärg på ett annat sätt än vad vuxna gör. Att dekorera huset med föremål av den färgen kommer garanterat att få barnet att skina upp som en sol. En av de enklaste sätten att göra det på är med hjälp av ballonger. Gasballonger är den typ av ballonger som passar allra bäst till barnkalas. På Gasballonger.se kan du kolla runt bland olika motiv och ballongformer som passar till ditt barns kalas. Några exempel på gasballonger du hittar på sidan är ballonger som ser ut som dalmatiner, fjärilar, Katten Gustaf, Spindelmannen, Kalle Anka, sjöjungfrun Ariel och Blixten McQueen. Under kategorin enfärgade ballonger hittar du också garanterat födelsedagsbarnets favoritfärg. Gasballongerna stannar i luften och blir då enklare att leka med, något som så klart gör det roligare för barnen.

Interaktiva element

Är kalaset under en tid då det är mörkt uppskattar barnen säkerligen att tända tomtebloss. Serpentiner är också ett trevligt inslag, förutom att de är en vacker och festlig dekoration underhåller de också barnen. För att få mer inspiration om hur du kan dekorera kalaset kan du kolla in inrednings- och dekorationsbloggen Itsahouses inlägg som i det här särskilda inlägget ger inspiration till barnkalas med strandtema.

Tema

En annan rolig grej man kan göra är att bestämma ett team för kalaset, det kan vara så enkelt som födelsedagsbarnets favoritfärg, och att alla gäster borde ha på sig den färgen på ett sätt eller annat. Sedan kan man göra något mer avancerat som att göra ett kalas med prinsesstema, eller kanske cowboytema. Ställ bara inte för höga krav på gästernas klädsel, det kan räcka med att låta flickorna ha på sig en tiara för att passa in i ett prinsesstema, eller en hatt och leksakspistol för ett cowboytema. När du planerar ett kalas med ett tema, berätta det för gästerna i god tid, minst en vecka i förväg, då har alla god tid på sig att plocka upp en grej eller två för att passa in.