Gör utflykter i vardagen med cykel

När barnet väl har börjat lära sig att cykla så brukar det knappt finnas någon hejd på cyklandet. Det ska cyklas till förskola, hemma på gården och ut till lekparken.

Passa på här att få massor med kvalitetstid med ditt barn och gör cyklandet till en familjeutflykt där ni packar ner lite fika i en korg och tar mellanmålet efter vägen eller varför inte lunch eller middag under lediga helger eller under semestrar. Sätt upp olika mål tillsammans med barnen och låt dem välja plats varsin gång så alla är nöjda. Det kan vara en utflykt till lekparken när yngsta barnet få välja, en tripp till djurparken eller gokartbanan om det äldsta får bestämma.

Ta också tillfället i akt att se till att även mor och far får bestämma sina mål och passa på att lära barnen olika saker. Det kan vara allt från att ta sig ut i skogen och plocka bär eller svamp och titta på växter och djur som finns där likaväl som att ta en tur ner till båthamnen och havet. Det är oftast bara fantasin som sätter gränser och nu satsat allt fler kommuner på miljön vilket medför att de också lägger ner mer pengar på cykelleder och olika upplevelser för cyklister.