Kalastips

Att anordna barnkalas är som bekant väldigt roligt, men det kan ibland även innebära en del jobb, framför allt om det rör sig om ett barnkalas av större modell. Nedan följer några tips på vad man kan göra för att barnkalaset ska bli så bra som möjligt.

Mat

En av de mer centrala sakerna på ett barnkalas är maten och vad som ska ätas. Här behöver det definitivt inte vara någon trerättersmeny utan snarare är det så att ju enklare desto bättre. Ett säkert kort är hamburgare eller korv med bröd eftersom detta är något som i princip alla barn tycker om. Dessutom går det snabbt och enkelt att fixa till, vilket är praktiskt.

Tårta

Efter maten ska man förstås också ha någon form av tårta eller liknande. Här är det givetvis roligt om tårtan är lite extra festligt med ljus, strössel och annat smått och gott. Ett annat bra tips om man inte vill lägga ner så mycket tid, som ändå en tårta oftast kräver, är att bjuda på glass med chokladsås, kolasås och lite frukt till, något som garanterat kommer att gå hem, eftersom alla barn är väldigt förtjusta i glass.

Bjuda till kalaset

En annan fråga är hur många man ska bjuda. Enklast är givetvis att bara bjuda lagom många, säg fyra-fem stycken av barnets kompisar. Vill man slå på stort kan man självklart bjuda in en hel klass eller hela dagisgruppen, men då får man vara beredd på att krävs betydligt mer jobb.

Aktivitet

Viktigt på ett barnkalas är att man har någon form av aktivitet hela tiden, som till exempel fiskdamm, spel eller liknande. Vill man göra kalaset lite extra roligt kanske man kan göra kalaset till en maskerad, vilket garanterat kommer att uppskattas hos barnen.